Trein botst op stilgevallen vrachtwagen

vrijdag 28 april 2017

Wouw - Vanmorgen is een passagierstrein bij een spoorwegovergang langs de Plantagebaan op een stilgevallen vrachtwagen gebotst. Hierbij is niemand gewond geraakt.

De chauffeur probeert snel zijn vrachtwagen vooruit van de overgang af te krijgen. Deze valt echter stil en komt niet meer van z’n plaats. Om zichzelf te redden spring de chauffeur uit de cabine en tracht de aandacht te trekken van de conductrice op de trein. Deze heeft door dat er iets op het spoor gaande is en heeft de snelheid al teruggebracht. Vervolgens gaat de trein vol in de remmen maar een botsing is niet meer te voorkomen. Met een enorme klap komt de trein tot stilstand tegen de vrachtwagen.

Zowel de conductrice als de vrachtwagenchauffeur hebben een verklaring afgelegd aan de politie. Ter plaatste is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het ongeluk. Omdat het tijd kost om de ravage op te ruimen zal het treinverkeer tussen Roosendaal en Bergen op Zoom een paar dagen gestremd zijn. Tussen beide stations worden voorlopig bussen ingezet.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Huijbergen | 112 alarmeringen Huijbergen | Goedkoop Tanken in Huijbergen | Supermarkten in Huijbergen | Weerbericht Huijbergen