Burger helpt agente bij aanhouding verdachte

zondag 26 februari 2017

Nispen - Zondagmiddag omstreeks 15.00 uur, was het druk met carnavalsvierders in Nispen. Zij stonden klaar om te kijken naar de carnavalsoptocht die even later door het dorp zou gaan rijden. Op de Bergsebaan stond een agente om de optocht te begeleiden.

Net voor de optocht zou verschijnen kwam er een auto de Bergsebaan op scheuren. Voor een van de woningen stopte de auto en een man rende uit het voertuig. Hij vloog naar een van de woningen aan de Bergsebaan en sloeg met kracht de ruit van de voordeur kapot. Daarna wilde hij weer terug naar zijn auto. De agente belette hem terug te gaan en wilde de man aanhouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en pakte de agente, volgens verklaringen van getuigen, bij haar haren en keel en drukte haar naar de grond. Een hulpvaardige burger snelde naar het tweetal toe en heeft de agente geholpen. Samen kregen zij de 54-jarige man uit Roosendaal naar de grond gewerkt en toen kon de man geboeid worden overgeleverd aan de inmiddels ter plaatse gekomen collega’s van de agente.

De hulpvaardige burger kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. Zijn jas werd tijdens de worsteling vernield. Van deze vernieling heeft de man aangifte gedaan. De verdachte is overgebracht naar het politiecellencomplex en zal daar gehoord worden.

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners.

De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Huijbergen | 112 alarmeringen Huijbergen | Goedkoop Tanken in Huijbergen | Supermarkten in Huijbergen | Weerbericht Huijbergen